Στα πιο υψηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών το EUR/USD

Το EUR/USD βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, καθώς οι επενδυτές στην αγορά του forex εκμεταλλεύονται την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD), προκειμένου να ενισχύσουν το ευρώ (EUR). Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η άνοδος του ζεύγους θα συναντήσει σύντομα εμπόδια, τα οποία θα αντιστρέψουν τις κινήσεις του.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία του EUR/USD βρίσκεται στα επίπεδα άνω του 1.400, τα υψηλότερα από τον Ιούλιο του 2022. Οι αγορές φαίνονται καθησυχασμένες, σχετικά με τα πρόσφατα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά αυτός ο εφησυχασμός αναμένεται να είναι πρωινός. Οι οικονομικοί αναλυτές, άλλωστε, θεωρούν ότι οι επικείμενες οικονομικές ανακοινώσεις δεν πρόκειται να ενισχύσουν περαιτέρω την ισοτιμία του ζεύγους.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις του EUR/USD

Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η ανοδική πορεία του EUR/USD δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Το ζεύγος εκμεταλλεύτηκε τις πιέσεις που δέχεται το USD, εξαιτίας της αισιοδοξίας που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στις αγορές, αλλά οι επερχόμενες εξελίξεις πιθανότατα να το οδηγήσουν σε πτώση.

Οι επενδυτές, άλλωστε, αναμένουν τα νέα αποτελέσματα για το ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρίτο τρίμηνο. Αν τα αποτελέσματα αυτά επαληθεύσουν τις προβλέψεις για αύξηση μόλις 0,2%, το EUR/USD θα ξεκινήσει να δέχεται πιέσεις. Αν δεν υπάρξει καν η συγκεκριμένη αύξηση, οι πιέσεις αυτές θα είναι ακόμα πιο έντονες. Παρόμοια επιρροή θα έχουν και άλλου είδους επικείμενες οικονομικές ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι η συγκεκριμένη αύξηση της ισοτιμίας του EUR/USD είναι προσωρινή και η πορεία του θα ανατραπεί μόλις οι πωλητές πάρουν ξανά τον έλεγχο.