Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να κινείται ανοδικά, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει πλέον στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014. Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν να συνεχίσουν την περιορισμένη εξαγωγή του μαύρου χρυσού, τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2022, με αποτέλεσμα να στείλουν την τιμή του πετρελαίου ακόμα υψηλότερα στις διεθνείς αγορές.

Πλέον, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 50% από την αρχή του χρόνου, εξαιτίας της αυξημένης ανάγκης που προβλέπεται, σε παραλληλισμό με τη χαμηλή διάθεση. Και, όπως φαίνεται, η αύξηση στην τιμή του μαύρου χρυσού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τιμή του πετρελαίου

Μετά κι από τις τελευταίες εξελίξεις, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε νέα αύξηση. Το WTI έκλεισε χθες στα $78,93 ανά βαρέλι, μετά από αύξηση 1,7%, έχοντας, μάλιστα, φτάσει έως και τα $79,48, την υψηλότερη τιμή τα τελευταία εφτά χρόνια. Αντίστοιχα, το brent άγγιξε τα $79,48, μετά από αύξηση 2%, έχοντας φτάσει έως και στα $83,13, την υψηλότερη τιμή τα τελευταία τρία χρόνια.

Βασικοί υπαίτιοι για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι οι χώρες του ΟΠΕΚ+, που παραμένουν σταθερές στη δέσμευσή τους για μειωμένη διάθεση. Τη Δευτέρα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να διατηρήσει τη δέσμευσή του για αύξηση της διάθεσης μόλις κατά 400.000 βαρέλια ανά μήνα, έως τον Απρίλιο του 2022, παρά την αυξημένη διάθεση. Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες φοβούνται για την έλευση ενός νέου κύματος της πανδημίας, το οποίο μπορεί να βλάψει ξανά τη ζήτηση και να καταποντίσει την τιμή του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να είναι συγκρατημένες.