Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018 το EUR/USD

Οι τελευταίες ώρες ήταν ιδανικές για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με αντικείμενο το EUR/USD στην αγορά του forex, καθώς το ζεύγος πραγματοποίησε σημαντική άνοδο, η οποία το έχει φέρει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018. Το EUR/USD κινείται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα του 1.2250, καθώς βασίζεται στην αισιοδοξία που επικρατεί στις αγορές, σε δύο κρίσιμους τομείς.

Συγκεκριμένα, οι αγοραστές του EUR/USD έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην αναπτέρωση των ελπίδων για συμφωνία στο Brexit, καθώς και στις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να ανακοινώσει νέα σχέδια στήριξης για την αμερικανική οικονομία. Η αισιοδοξία που επικρατεί και στα δύο μέτωπα έχει ως αποτέλεσμα να δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο ευρώ (EUR) έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD). Άλλωστε, το δεύτερο είναι πάντα προτιμότερο σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας.

Ενισχύει το EUR η αισιοδοξία στις αγορές

Το EUR/USD δέχθηκε σημαντική στήριξη τις τελευταίες ώρες, χάρη στη ζήτηση του EUR, έναντι του ασφαλέστερου USD. Οι επενδυτές θέλησαν να στηρίξουν την συγκεκριμένη επένδυση, που συνοδεύεται από υψηλότερο ρίσκο και μπορεί να αποφέρει περισσότερα κέρδη. Άλλωστε, οι εξελίξεις στις διεθνείς οικονομίες στηρίζουν την απόφασή τους αυτή.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη μία επικρατεί αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μια συμφωνία για το Brexit, έστω και την τελευταία στιγμή. Αντίστοιχα, αισιοδοξία επικρατεί και στις ΗΠΑ, χάρη στο γεγονός ότι αναμένονται οι λεπτομέρειες ενός νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας από την Ομοσπονδιακή τράπεζα. Οι αγορές και οι επενδυτές είναι αφοσιωμένοι στις δύο παραπάνω εξελίξεις, σε βαθμό που επηρεάζονται ελάχιστα από αρνητικές οικονομικές ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες.