Στα υψηλότερα επίπεδα του μήνα η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει σημειώσει άλμα στην πορεία της στην αγορά forex τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα του μήνα. Η τιμή του χρυσού έφτασε στο υψηλότερο σημείο της την Τετάρτη και πλέον κινείται με μικρές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το πολύτιμο μέταλλο εκμεταλλεύτηκε άμεσα την ευκαιρία που παρουσιάστηκε, όταν σημειώθηκε μείωση της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου (USD) και από την Τετάρτη βρίσκεται στα επίπεδα των $1.949 ανά ουγκιά. Οι οικονομικοί αναλυτές, μάλιστα, βλέπουν ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, δεδομένων των πιέσεων που δέχεται το USD.

Οι κινήσεις της τιμής του χρυσού

Το USD ξεκίνησε να δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα αντίπαλά του νομίσματα να εκμεταλλευτούν την περίσταση και να ενισχύσουν την ισοτιμία τους εναντίον τους. Παράλληλα, την ίδια ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε και η τιμή του χρυσού, η οποία κατά παράδοση κινείται αντίστροφα από εκείνη του USD. Άλλωστε, ο χρυσός αποτελεί μια ασφαλή επένδυση, στην οποία καταφεύγουν οι επενδυτές όταν το επίσης ασφαλές USD σημειώνει πτώση.

Χάρη στις πιέσεις που δέχεται το USD, λοιπόν, η τιμή του χρυσού κατάφερε την Τετάρτη να σημειώσει σημαντική άνοδο και να φτάσει στα επίπεδα των $1.949, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα. Μετά το υψηλό αυτό, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε μικρή πτώση, εξαιτίας των διορθώσεων, αλλά είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στα ίδια επίπεδα.

Οι επενδυτές έχουν τώρα στραμμένο το βλέμμα τους σε μια σειρά από οικονομικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες θα κρίνουν το άμεσο μέλλον της πορείας του USD. Στην περίπτωση που οι ανακοινώσεις φέρουν περισσότερες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, τότε η πορεία του χρυσού θα παραμείνει ανοδική και ενδεχομένως θα ενισχυθεί.