Στα υψηλότερα επίπεδα του μήνα το GBP/USD

Ένας αέρας αισιοδοξίας έχει επηρεάσει τις κινήσεις του GBP/USD και το ζεύγος φαίνεται ότι την έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο, αφού πλέον κινείται πάνω από τα επίπεδα του 1.2550 και βρίσκεται στα υψηλότερα σημεία του τελευταίου μήνα. Αν και η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο δε φαίνεται να έχει βελτιωθεί, η επιστροφή του πρωθυπουργού Boris Johnson από την εντατική, όπου εισήχθη για θεραπεία από τον κορωναϊό, έφερε αισιοδοξία στις αγορές και στους επενδυτές της αγοράς του forex.

Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί ένα κύμα πώλησης του αμερικανικού δολαρίου (USD) και μια στήριξη της αγγλικής στερλίνας (GBP).

Η αισιοδοξία φέρνει ψηλότερα το GBP/USD

Τα νέα για την βελτίωση της κατάστασης του Βρετανού πρωθυπουργού προκάλεσαν αισιοδοξία στις αγορές, οι οποίες εκδηλώνουν στην πράξη την στήριξή τους στο GBP. Όπως φαίνεται, τα συγκεκριμένα νέα επικράτησαν έναντι πιο απαισιόδοξων στην ψυχολογία των αγορών. Εξάλλου, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει σταθερά να ανακοινώνει αυξημένα κρούσματα και θανάτους, ενώ και οι πρόσφατες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση της οικονομικής ανάπτυξης κατά 25% με 30%.

Ωστόσο, οι επενδυτές συνεχίζουν να στηρίζουν το GBP έναντι του USD. Τις τελευταίες ώρες, πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στο αμερικανικό δολάριο και να στηρίξουν αντίπαλα νομίσματα που συνοδεύονται από αυξημένο ρίσκο και μπορούν να αποφέρουν καλύτερα κέρδη.