Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών το EUR/USD

To EUR/USD βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες ώρες και έχει καταφέρει να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018, εκμεταλλευόμενο κάποιες αρνητικές εξελίξεις, που έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το αμερικανικό δολάριο (USD) στα μάτια των αγορών.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η ισοτιμία του ζεύγους κατάφερε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 1.1500 και πλέον κινείται πάνω από αυτό, μετά από αρκετές ημέρες… φλερτ με τα υψηλότερα επίπεδα.

Απογοητεύει η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ

Η προηγούμενη Τετάρτη έστειλε το USD στα χαμηλότερα σημεία των τελευταίων τριών μηνών και το EUR δεν έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει κέρδη και να αυξήσει την ισοτιμία του ζεύγους. Πλέον, το EUR/USD κινείται στα επίπεδα κοντά στο 1.1530 και εκμεταλλεύεται στο έπακρο την επιφυλακτικότητα των αγορών απέναντι στο USD.

Η επιφυλακτικότητα αγορών και επενδυτών στην αγορά του forex οφείλεται κατά κύριο λόγο στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Αγοράς των ΗΠΑ (FOMC). Σύμφωνα με τις αγορές, τα μέλη της Επιτροπής φάνηκαν να υποστηρίζουν μια πιο ήπια οικονομική πολιτική, η οποία δεν πρόκειται να καταλήξει σε αύξηση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον. Αυτή ακριβώς η εικόνα που έδωσαν οι αρμόδιοι έχει προκαλέσει την έλλειψη εμπιστοσύνης στο USD και την άνοδο της ισοτιμίας του EUR/USD.