Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού φαίνεται να κινείται κόντρα στις γενικότερες διαθέσεις της αγοράς, καθώς σημείωσε μία ακόμη άνοδο και κατάφερε να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών. Παρά το γεγονός ότι με το άνοιγμα των αγορών η τιμή του παρουσίασε πτώση, και ενάντια στη γενικότερη διάθεση για επενδύσεις ρίσκου, ο χρυσός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και συνεχίζει να αποκομίζει κέρδη.

Βασικός υπεύθυνος για τα κέρδη που έχει εξασφαλίσει η τιμή του χρυσού είναι το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με επιτυχία την ανοδική τάση που το διακρίνει τις τελευταίες ημέρες.

Εν αναμονή εξελίξεων για το USD

Η τιμή του χρυσού και η πορεία του στην αγορά του forex εξαρτώνται από το USD και το αμερικανικό νόμισμα δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με επιτυχία τη γενικότερη διάθεση ρίσκου που επικρατεί στις αγορές. Αποτέλεσμα αυτού είναι να ενισχύεται συνεχώς η τιμή του χρυσού, η οποία βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα των 10 τελευταίων μηνών.

Ωστόσο, τα βλέμματα των αγορών παραμένουν στο USD και στις εξελίξεις στον οικονομικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Την Πέμπτη, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση κορυφής ανάμεσα στις δύο χώρες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν νέες διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση αυτή αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού θα επηρεάσει και την τιμή του USD, αλλά και του χρυσού. Ειδικά αν υπάρξει κάποιο είδος συμφωνίας, οι επενδυτές θα καταφύγουν σε επενδύσεις μεγαλύτερου ρίσκου και θα γυρίσουν πιθανότατα την πλάτη τους στον χρυσό.