Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών η τιμή του χρυσού

Ο χρυσός αποτέλεσε για μια ακόμη φορά καταφύγιο για εκείνους τους επενδυτές που ήρθαν αντιμέτωποι με την πολιτική αβεβαιότητα που έφεραν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Την προηγούμενη Παρασκευή, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έκανε το πρώτο της άλμα, όταν ανακοινώθηκε η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani και συνέχισε να κινείται ανοδικά και τη Δευτέρα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6,5 ετών.

Σήμερα, η τιμή του χρυσού σημείωσε μια μικρή πτώση, ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο παραμένει η επένδυση της επιλογής όσων θέλουν να αποφύγουν το μεγάλο ρίσκο στις συναλλαγές τους.

Η πορεία της τιμής του χρυσού

Τη Δευτέρα, ο χρυσός βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2013, αφού άγγιξε τα $1.588,13 ανά ουγκιά. Σήμερα, όμως, η ανοδική πορεία του φαίνεται πως ανακόπηκε, παρόλο που η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή παραμένει.

Το πρωί της Τρίτης, η τιμή του χρυσού μειώθηκε στα $1.564 ανά ουγκιά, αφού δεν υπήρξαν νέες εξελίξεις που θα μπορούσαν να εντείνουν την ανησυχία των αγορών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την τιμή του.

Βέβαια, οι δύο πλευρές που εμπλέκονται στις νέες εξελίξεις δεν έχουν δώσει πολλά δικαιώματα για εφησυχασμό. Οι ΗΠΑ απειλούν να χτυπήσουν ακόμη και πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν, ενώ οι ηγέτες της χώρας της Μέσης Ανατολής συνεχίζουν την πολεμική ρητορική τους. Από τη στιγμή, όμως, που δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, προκειμένου να επιφέρει νέα ανησυχία στις αγορές, η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.