Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin δέχεται μια σειρά πιέσεων τους τελευταίους μήνες στην αγορά του forex, αλλά εδώ και μερικές ημέρες το κρυπτονόμισμα κινείται ανοδικά. Η ανοδική πορεία του, μάλιστα, το έφερε για πρώτη φορά πάνω από το επίπεδο των $30.000 τους τελευταίους μήνες.

Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, η ισοτιμία του Bitcoin βρίσκεται πάνω από τα $30.000, κάτι που έχει να καταφέρει από τις 10 Ιουνίου του 2022. Βέβαια, παρά την αύξηση των τελευταίων ημερών, το κρυπτονόμισμα δεν έχει καν καταφέρει να πλησιάσει τα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του, που κυμαίνονται στα $68.000.

Η αύξηση στην ισοτιμία του Bitcoin

Οι εξελίξεις στους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας είναι αρνητικές τους τελευταίους μήνες. Ο πληθωρισμός και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο τραπεζών, όπως η Silicon Valley, έχουν κάνει πολλούς να προβλέπουν ένα δυστοπικό μέλλον για την παγκόσμια οικονομία.

Αυτό είναι κάτι που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές του Bitcoin. Οι αγοραστές επικρατούν σταθερά τις τελευταίες ημέρες και η ισοτιμία του ζεύγους αυξάνεται σταθερά. Πολλοί, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για εξωφρενικές αυξήσεις της ισοτιμίας του.

Βέβαια, η αύξηση αυτή κρύβει και αρκετούς κινδύνους, καθώς κάποιοι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν πως η νέα αυτή τάση αποτελεί προπομπό χειραγώγησης της αγοράς, με σκοπό το κέρδος κάποιων μεμονωμένων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Bitcoin συνεχίζει την ανοδική πορεία του και οι αγορές παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον.