Στα χαμηλότερα επίπεδα έτους το EUR/USD

Η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου (USD) συνεχίζεται και το EUR/USD χάνει συνεχώς έδαφος, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα του 2016. Ήδη, άλλωστε, το ζεύγος έπεσε κάτω από το επίπεδο του 1.0600 και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν είχε βρεθεί στο χαμηλό του 1.0505 (δείτε το σχετικό άρθρο του Δεκεμβρίου).

Η συνεχής πτώση της ισοτιμίας του EUR/USD οφείλεται στην ενίσχυση του USD. Το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος, μετά από μία μικρή διακοπή, εξαιτίας της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, και τα οικονομικά αποτελέσματα που έρχονται από την Ευρώπη δε μοιάζουν διατεθειμένα να ενισχύσουν το ευρώ (EUR) και να πιέσουν προς την άλλη κατεύθυνση.

Ακόμη και η ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα το πρωί στην Φρανκφούρτη, άλλωστε, δεν προσέφερε κάτι νέο σε όσους αναζητούσαν μια ευκαιρία για να ενισχύσουν το  EUR. Αντίθετα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όλοι κρέμονται από τα χείλη των υπευθύνων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.