Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2017 το EUR/USD

Αν και πριν από μερικές ημέρες το EUR/USD έδινε την εντύπωση ότι θα εξασφαλίσει κέρδη, το ζεύγος ακολούθησε πτωτική πορεία τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2017. Το ευρώ (EUR) δέχεται σημαντικές πιέσεις, εξαιτίας των οικονομικών ανακοινώσεων της Γερμανίας, αλλά και της επιστροφής των φόβων για εξάπλωση του κοροναϊού.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα κάτω του 1.0900, τα οποία είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων ετών. Οι πιέσεις για πώληση του EUR εντείνονται, ενώ αντίστοιχα πολλοί είναι αυτοί που επιστρέφουν στην “ασφάλεια” του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Έντονες οι πιέσεις προς το EUR/USD

Τις τελευταίες ώρες, οι πιέσεις των πωλητών είναι αυτές που κρίνουν την πορεία του EUR/USD. Κάποιες νέες οικονομικές ανακοινώσεις από τη Γερμανία κρίθηκαν αρνητικές από τις αγορές, ενώ παράλληλα οργιάζουν οι φήμες για νέα έκτακτα μέτρα από πλευράς ΕΚΤ. Εξαιτίας αυτών, οι πιέσεις που δέχεται το EUR εντείνονται και η πτωτική πορεία του δε δείχνει σημεία ανάκαμψης.

Από την άλλη, το USD επανέρχεται σε υψηλές θέσεις στην προτίμηση των επενδυτών που επιθυμούν μια “ασφαλή” επένδυση. Η Κίνα ανακοίνωσε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού, με αποτέλεσμα όσοι είχαν καθησυχάσει πριν μερικές ημέρες να ανησυχούν ξανά. Παράλληλα, στις ΗΠΑ, τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα και οι δηλώσεις των αρμοδίων έχουν καθησυχάσει τους επενδυτές για το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων. Έτσι, το USD έχει πλέον τον έλεγχο και το EUR/USD εξακολουθεί να κινείται πτωτικά.