Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων το USD/JPY

Η ισοτιμία του USD/JPY στην αγορά του forex βρίσκεται σε πτώση τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Η πορεία του ζεύγους εξαρτάται από τις κινήσεις των πωλητών, οι οποίοι αναζητούν επενδύσεις μειωμένου ρίσκου στο πρόσωπο του JPY.

Άλλωστε, η εικόνα στις ΗΠΑ δεν έχει μεταβληθεί τις τελευταίες ημέρες, με τον άτυπο οικονομικό πόλεμο απέναντι στην Κίνα να ενισχύεται με νέα μέτρα. Για αυτό το λόγο, πολλοί αποζητούν την ασφάλεια που προσφέρει το ιαπωνικό γεν (JPY).

Επενδυτικό “καταφύγιο” το JPY

Το USD/JPY κινείται στα επίπεδα του 109.15, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων. Βασική αιτία για την πτώση αυτή είναι η προτίμηση που δείχνουν οι επενδυτές στο JPY έναντι του USD. Άλλωστε, το αμερικανικό δολάριο δέχεται αρκετές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής διαμάχης των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά και κάποιων αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Εξαιτίας αυτών, το JPY έχει αποτελέσει ένα είδους ασφαλούς καταφυγίου για πολλούς επενδυτές, οι οποίοι πωλούν το USD/JPY και φέρνουν νέες πιέσεις στην ισοτιμία του. Και, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική οικονομική εξέλιξη, η πορεία του ζεύγους δεν πρόκειται να αντιστραφεί.