Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών βρίσκεται το Bitcoin

Η ισοτιμία του Bitcoin έχει δεχθεί αρκετά πλήγματα τις τελευταίες ημέρες και έχει αναγκαστεί να υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Το κρυπτονόμισμα είναι γνωστό για την υψηλή του μεταβλητότητα, που μπορεί να το φέρει από τα χαμηλότερα στα υψηλότερα σημεία, και αντίστροφα, και δικαιολόγησε για μια ακόμα φορά τον χαρακτήρα του, πέφτοντας στα επίπεδα των $42.000.

Η πτώση είναι μεγάλη, αν αναλογιστούμε ότι στα μέσα του Απριλίου βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο της, κοντά στα $65.000. Ωστόσο, πολλοί οικονομικοί αναλυτές, όχι μόνο πιστεύουν ότι η πτώση αυτή ήταν αναμενόμενη, αλλά προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί.

Οι τελευταίες κινήσεις του Bitcoin

Το Bitcoin βρίσκεται πλέον λίγο υψηλότερα από το επίπεδο των $42.000, έχοντας χάσει μεγάλο κομμάτι των κερδών που εξασφάλισε μέσα στο 2021. Πρόκειται, άλλωστε, για το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τριών μηνών. Η τελευταία φορά που το κρυπτονόμισμα βρέθηκε τόσο χαμηλά ήταν στις 8 Φεβρουαρίου του 2021, λίγο πριν ξεκινήσει το ράλι ανόδου. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, το Bitcoin έχασε περίπου το 30% της αξίας του.

Οι λόγοι για την πτωτική πορεία του είναι αρκετοί. Πρώτα απ’ όλα, ευθύνεται η υψηλή μεταβλητότητά του, αλλά και το γεγονός ότι η αύξηση της ισοτιμίας του πραγματοποιήθηκε απότομα και οι αγορές επιχειρούν πλέον μια διόρθωση, η οποία το έφερε σε χαμηλότερα επίπεδα. Τέλος, ο Elon Musk, ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αύξηση της ισοτιμίας του Bitcoin, δείχνοντάς του έμπρακτη εμπιστοσύνη, άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι η εταιρεία του, η Tesla, σκοπεύει να πουλήσει τα Bitcoins που έχει συγκεντρώσει.

Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, προβλέπουν ότι η ισοτιμία του Bitcoin θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας μεγαλύτερες ζημίες σε όσους έχουν επενδύσει σε αυτό.