Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων το EUR/GBP

Το EUR/GBP βρίσκεται σε πτωτική πορεία τις τελευταίες ώρες, καθώς η αγγλική στερλίνα (GBP) εκμεταλλεύεται την αυξημένη ζήτηση και κερδίζει έδαφος έναντι του ευρώ (EUR). Οι πιέσεις προς το ευρώ και η προτίμηση των επενδυτών για το GBP έχουν φέρει την ισοτιμία του ζεύγους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Αναλυτικότερα, το EUR/GBP κινείται λίγο πάνω από τα επίπεδα του 0.8400, με τους πωλητές να έχουν πάρει το πάνω χέρι και να επηρεάζουν τις κινήσεις της ισοτιμίας του ζεύγους.

Υποκύπτει στις πιέσεις το EUR/GBP

Αυτή τη στιγμή, το EUR/GBP δέχεται έντονες πιέσεις από τους πωλητές, οι οποίοι καθορίζουν την πορεία της ισοτιμίας του τις τελευταίες τρεις ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι τα χαμηλά επίπεδα που παρατηρούνται σήμερα.

Οι βασικοί λόγοι για τις πιέσεις που δέχεται το EUR/GBP είναι δύο. Ο πρώτος σχετίζεται με την πρόσφατη ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα αποτελέσματα ήταν θετικότερα από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί το GBP έναντι του EUR. Παράλληλα, η στάση της ΕΚΤ παραμένει επιφυλακτική, με αποτέλεσμα το EUR να μη βρίσκει αφορμές για άνοδο.

Οι αναλυτές της αγοράς, πάντως, εκτιμούν ότι η πτωτική πορεία του ζεύγους θα ανακοπεί σύντομα, εξαιτίας των ανησυχιών που παραμένουν για τις διαδικασίες του Brexit. Τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα αναμένεται να θέσουν το ταβάνι στην ανοδική πορεία του GBP και να επαναφέρουν κάποια κέρδη στο EUR.