Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να κινείται πτωτικά στην αγορά του forex, εξαιτίας του γεγονότος ότι το αμερικανικό δολάριο (USD) ενισχύεται καθημερινά, εκμεταλλευόμενο τις θετικές οικονομικές ανακοινώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η άνοδος του USD έχει φέρει την τιμή του χρυσού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.

Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού άγγιξε τα $1.890 το πρωί της Πέμπτης και συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, καθώς τα επίπεδα στήριξης που συναντά δε μοιάζουν αρκετά για να ανακόψουν την πτωτική πορεία του.

Οι πιέσεις που δέχεται η τιμή του χρυσού

Τις τελευταίες ημέρες, η ισοτιμία του USD έχει δεχθεί σημαντική ενίσχυση, κυρίως χάρη σε μια σειρά από θετικές οικονομικές ανακοινώσεις. Μεταξύ άλλων, τα δεκαετή ομόλογα των ΗΠΑ είδαν την αξία τους να ανεβαίνει, ενώ και κάποια πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα έδωσαν νέα ώθηση στο νόμισμα, έναντι των αντιπάλων του.

Η ενίσχυση της ισοτιμίας του USD επηρέασε και την τιμή του χρυσού. Όσο το USD ανεβαίνει, η τιμή του χρυσού δέχεται πιέσεις και η επιλογή των περισσότερων επενδυτών να γυρίσουν την πλάτη στον χρυσό και να επιλέξουν το USD έχει κοστίσει στο πολύτιμο μέταλλο. Άλλωστε, οι επενδυτές έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν ασφάλεια στο USD, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον χρυσό.