Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 μηνών το AUD/USD

Το AUD/USD βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες κάτω από μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα η πορεία του να είναι πτωτική και να μη μπορεί να ανακοπεί από προσωρινές ανάσες που ενδεχομένως φέρνουν οι αγορές στο ζεύγος. Το δολάριο Αυστραλίας (AUD) χάνει σταθερά έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD) και οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πουλήσουν, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη πτώση στην ισοτιμία του AUD/USD.

Οι πιέσεις που δέχεται το ζεύγος το έχουν φέρει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, ήδη από χθες. Αν και η ισοτιμία του AUD/USD κατάφερε αρχικά να σκαρφαλώσει στα επίπεδα άνω του 0.7200, οι πιέσεις επανήλθαν και η ισοτιμία επέστρεψε σε χαμηλότερα επίπεδα, κινούμενη πλέον στα επίπεδα του 1.7175.

Αδιαφορία για τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα

Η πορεία του AUD/USD παραμένει πτωτική, παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία ανακοίνωσε πρόσφατα κάποια θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως το εμπορικό πλεόνασμα του Ιουλίου άγγιξε τα Α$1,55 δις μέσα στον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

Οι αγορές και οι επενδυτές δεν έδωσαν μεγάλη βάση στα συγκεκριμένα οικονομικά αποτελέσματα, προτιμώντας να στρέψουν την προσοχή τους στη σημερινή λήξη του τελεσίγραφου των ΗΠΑ προς την Κίνα, το οποίο θα αποφέρει νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ. Το AUD, άλλωστε, κινείται πιο κοντά στην κινεζική οικονομία, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα να το επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Και οποιαδήποτε ενίσχυση του USD θα αναγκάσει το ζεύγος να πέσει ακόμη πιο χαμηλά.