Στη γειτονιά του 1.1400 το EUR/USD

Mετά από μια ισχυρή ανοδική πορεία, η οποία του επέτρεψε να αγγίξει τα επίπεδα του 1.1450, το EUR/USD φαίνεται να σταθεροποιείται στη γειτονιά του 1.1400, δεχόμενο νέες πιέσεις από τους πωλητές.

Όπως αναμενόταν, άλλωστε, η χθεσινή ανακοίνωση της FOMC (Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς), σχετικά με την αύξηση ή μη των επιτοκίων, επηρέασε σημαντικά το ζεύγος. Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά για τον επόμενο μήνα, με αποτέλεσμα το USD να δεχθεί σημαντικές πιέσεις από τους πωλητές και η ισοτιμία του EUR/USD να αυξηθεί σε επίπεδα που είχε να αγγίξει από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Ωστόσο, το ζεύγος άρχισε να δέχεται πιέσεις, καθώς το ενδιαφέρον των πωλητών ανανεώθηκε, και, βρίσκοντας αντίσταση στο 1.1450, επέστρεψε στο 1.1400. Οι πιέσεις που δέχθηκε, άλλωστε, το δολάριο δε θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τις ίδιες… περιπέτειες μπορεί να αντιμετωπίσουν, βέβαια, οι επενδυτές στην αγορά του forex και τον επόμενο μήνα. Η επόμενη συνεδρίαση της FOMC έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο. Και σε αυτή τη συνεδρίαση, όμως, αναμένεται τα επιτόκια να παραμείνουν σταθερά. Βέβαια, οι αγορές θα στρέψουν ξανά το βλέμμα τους στην ανακοίνωση των υπευθύνων και η μεταβλητότητα σε αγορές που περιλαμβάνουν το USD θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ξανά η ίδια εικόνα.