Στο κατώφλι του 1.4200 το GBP/USD

Τις τελευταίες ώρες, η ισοτιμία του GBP/USD ακολουθεί ανοδική πορεία, παρά τις επιφυλάξεις των αγορών, ειδικά στον τομέα του Brexit, και πολλοί οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι θα μπορέσει ακόμα και να ξεπεράσει το όριο του 1.4200. Αυτή τη στιγμή, το ζεύγος βρίσκεται στα επίπεδα του 1.4190 και οι επενδυτές είναι προσηλωμένοι στις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες μπορεί να είναι πτωτικές ή ανοδικές.

Όσοι σκοπεύουν να πουλήσουν GBP/USD, πάντως, έχουν αρκετούς λόγους να το κάνουν. Από την άλλη, όμως, εξίσου αρκετούς λόγους έχουν και οι αγοραστές, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του ζεύγους να παραμένει σταθερή και οι επενδυτές να περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις κινήσεις του GBP/USD

Ο καθοριστικός παράγοντας για τις επόμενες κινήσεις του GBP/USD θα έπρεπε να είναι οι εξελίξεις στο Brexit, ωστόσο, οι περισσότεροι επενδυτές έχουν επιλέξει να τις αγνοήσουν και να βασιστούν σε περισσότερο θετικές ειδήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Για παράδειγμα, σημαντική ώθηση έδωσε στην πορεία του ζεύγους η προετοιμασία για την εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ινδία. Παράλληλα, αισιοδοξία έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι οι λοιμωξιολόγοι στη χώρα επιβεβαίωσαν μεν ότι έχουν εντοπίσει κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης της πανδημίας, αλλά εξακολουθούν να στηρίζουν την απόφαση για επιστροφή στην κανονικότητα.

Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο (USD) συνεχίζει να δέχεται πιέσεις. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου των ΗΠΑ συνεχίζουν να προειδοποιούν για απότομη αύξηση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα να προκαλούν άγχος στους επενδυτές, οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη τους στο USD.