Στο 1.14600 βρίσκεται το GBP/USD

Οι τελευταίες ημέρες του Απριλίου φαίνεται πως φέρνουν σε πτωτική πορεία του GBP/USD, καθώς το ζεύγος νομισμάτων απαρνείται εδώ και μερικές ώρες τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και κινείται πλέον στο 1.14600. Τις προηγούμενες ημέρες, το GBP/USD έφτασε έως και στα επίπεδα του 1.14664, ωστόσο, πλέον βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν εντοπίζεται σε κάποια πρόσφατη οικονομική ανακοίνωση ή στην αβεβαιότητα των αγορών. Οι ίδιοι οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex ευθύνονται σε κάποιο βαθμό για την αντιστροφή της θετικής πορείας του ζεύγους.

Το GBP/USD, άλλωστε, παρουσίασε αρκετά κέρδη μέσα στον Απρίλιο. Αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι οι αρχές του μήνα βρήκαν το ζεύγος στην ισοτιμία του 1.14009, τα κέρδη του ζεύγους ήταν αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες. Και, όπως φαίνεται, οι περισσότεροι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν αυτά τα κέρδη, πουλώντας το ζεύγος.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, η ζήτηση για GBP/USD μειώθηκε και οι περισσότεροι επενδυτές αναζητούν πλέον αγοραστές, προκειμένου να εισπράξουν τα κέρδη του προηγούμενου μήνα. Οι πρώτες ημέρες του Μαΐου, άλλωστε, αναμένεται να κατακλυστούν από σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις που ενδεχομένως επηρεάσουν αρνητικά την πορεία του ζεύγους. Οι ημέρες που διανύουμε, λοιπόν, κρίνονται ως οι πιο κατάλληλες για να εισπράξει κάποιος τα κέρδη που εξασφάλισε από το GBP/USD.