Συνεχίζει ανοδικά η πορεία του GBP/USD

Το GBP/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα στην αγορά του forex. Η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) και η συνεχόμενη ανοδική πορεία έχουν φέρει το ζεύγος στα υψηλότερα επίπεδα της χρονιάς.

Το ζεύγος συνεχίζει να κινείται ανοδικά και βασίζεται σε μια σειρά από παράγοντες. Ο βασικός παράγοντες, όμως, είναι οι οικονομικές ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στην περίπτωση των ΗΠΑ, οι ανακοινώσεις ήταν αρνητικές, ενώ στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ανακοινώσεις ήταν θετικές.

Η συνεχόμενη άνοδος του GBP/USD

Μετά και από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, η ισοτιμία του GBP/USD συνέχισε να κινείται ανοδικά. Το ζεύγος άγγιξε τα επίπεδα του 1.2600 και συνέχισε ανοδικά, ξεπερνώντας το συγκεκριμένο επίπεδο αντίστασης για πρώτη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αυτή τη στιγμή, έχει παρατηρηθεί μια στασιμότητα, η οποία όμως αναμένεται σύντομα να ξεπεραστεί.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι και θεωρούν ότι η πορεία του ζεύγους θα συνεχιστεί ανοδικά. Άλλωστε, οι πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις δείχνουν ότι το USD θα παραμείνει κάτω από πίεση, δίνοντας έτσι στην αγγλική στερλίνα (GBP) την ευκαιρία να κερδίσει κι άλλο έδαφος. Η εικόνα αυτή ήταν που έφερε το ζεύγος στα τωρινά επίπεδα.

Οι επενδυτές, λοιπόν, αναμένουν νέες οικονομικές ανακοινώσεις. Αν εκείνες που θα προέρχονται από τις ΗΠΑ δε βοηθήσουν το USD να ανακάμψει, τότε το GBP/USD θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά.