Συνεχίζει ανοδικά η τιμή του χρυσού

Αν και η εβδομάδα άνοιξε με απώλειες για την τιμή του χρυσού, οι δύο τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει αντιστροφή της πορείας του και πλέον το πολύτιμο μέταλλο κινείται ανοδικά, φέρνοντας κέρδη σε όσους το έχουν εμπιστευθεί για τις επενδύσεις τους στην αγορά του forex.

Αναλυτικότερα, μετά από μία κακή Δευτέρα για όσους επενδυτές στηρίχθηκαν στον χρυσό, η τιμή του παρουσίασε άνοδο την Τρίτη. Η άνοδος αυτή συνεχίστηκε και την Τετάρτη και έφερε την τιμή του χρυσού στα $1,710.58 ανά ουγκιά. Πρόκειται για μια άνοδο της τάξης του 0,5%, η οποία όμως αναμένεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον χρυσό

Όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, ο χρυσός αποτελεί το καταφύγιο πολλών επενδυτών που δε θέλουν να ρισκάρουν σε περιόδους κρίσης. Δεδομένου, λοιπόν, ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, ο χρυσός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών και των επενδυτών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση της τιμής του – αν και αρκετά συγκρατημένη προς το παρόν. Μέσα στο 2020, πάντως, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε συνολικά κατά 12%.

Οι οικονομικοί αναλυτές, τέλος, αναμένουν νέα αύξηση της τιμής του χρυσού, χάρη στο γεγονός ότι απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης των ειδικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε πρόσφατη συνέντευξη στο Bloomberg, ο Jeff Currie, στέλεχος της Goldman Sachs, χαρακτήρισε τον χρυσό ως την αγαπημένη του επένδυση για το 2020.