Συνεχίζει ανοδικά το GBP/USD

Αν και η ανοδική πορεία του GBP/USD φαινόταν να έχει εξαντληθεί τις τελευταίες ώρες, μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα έδωσε νέα ορμή στην τάση που το έχει φέρει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη πίεση προς το αμερικανικό δολάριο (USD) έφεραν σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία της αγγλικής στερλίνας (GBP).

Η πορεία του GBP/USD, πάντως, χαρακτηρίζεται αρκετά απρόβλεπτη τις τελευταίες ημέρες. Η πτωτική τάση της προηγούμενης εβδομάδας αντιστράφηκε την Τρίτη, αυξάνοντας την ισοτιμία του ζεύγους κατά 70 pips και φέρνοντάς το στα επίπεδα του 1.2382. Πολλοί πίστεψαν ότι η άνοδος ήταν προσωρινή και σχεδόν επιβεβαιώθηκαν σήμερα το πρωί, όταν φάνηκε ότι το GBP/USD θα ακολουθήσει για μια ακόμη φορά πτωτική πορεία.

Διάψευση των φόβων για επιστροφή στην πτώση

Ωστόσο, το ζεύγος ξεκίνησε σήμερα το πρωί να κινείται προς τα επίπεδα του 1.2500, εξασφαλίζοντας ορμή από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των πωλήσεων λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την άλλη, ο δείκτης Τιμής Παραγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατάφερε να φτάσει τις προσδοκίες, αλλά δε μειώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα η μείωσή του να μην επηρεάσει αρνητικά την ισοτιμία του ζεύγους.

Το USD, από την άλλη, συνεχίζει να δέχεται πιέσεις και η επικράτηση των πωλητών έχει βοηθήσει ακόμη περισσότερο το GBP να κερδίσει έδαφος και να συνεχίσει την ανοδική πορεία του στην αγορά του forex.