Συνεχίζει ανοδικά το GBP/USD

To GBP/USD βρίσκεται σε ανοδική πορεία από την Τετάρτη, αλλά οι αγορές φαίνονταν ιδιαίτερα συγκρατημένες, εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τις πωλήσεις λιανικής του Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και, χάρη στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, το GBP/USD απέκτησε ενισχυμένη ορμή και συνέχισε την άνοδό του.

Αναλυτικότερα, η Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου εξέπληξε ευχάριστα τις αγορές, ανακοινώνοντας αύξηση των πωλήσεων λιανικής κατά 1,9% τον Οκτώβριο. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, με αποτέλεσμα η αγγλική στερλίνα (GBP) να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Χάρη σε αυτή την εξέλιξη, η ισοτιμία του GBP/USD συνέχισε να κινείται ανοδικά. Πλέον βρίσκεται στα επίπεδα του 1.2477 και φλερτάρει με το επίπεδο αντίστασης στο 1.2500. Όπως φαίνεται, μάλιστα, η ορμή που απέκτησε, χάρη στα βρετανικά οικονομικά αποτελέσματα, παραμένει ισχυρή και το μόνο που μπορεί να τη σταματήσει είναι η σημερινή ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) στις ΗΠΑ. Εξάλλου, αν και το USD πιέζεται αυτές τις ημέρες από τους πωλητές, ένα θετικό αποτέλεσμα από τις ΗΠΑ μπορεί να ανανεώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.