Συνεχίζει να δέχεται πιέσεις το EUR/GBP

Τις τελευταίες ώρες, το αμερικανικό δολάριο (USD) κινείται πτωτικά, με αποτέλεσμα τα αντίπαλα νομίσματα, όπως το ευρώ (EUR) και η αγγλική στερλίνα (GBP) να κερδίζουν έδαφος εναντίον τους. Ωστόσο, το ζεύγος EUR/GBP παραμένει σταθερό στα χαμηλότερα επίπεδα της χρονιάς, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται το EUR.

Αναλυτικότερα, το ζεύγος, που έχει χάσει πολύ έδαφος τις τελευταίες ημέρες, παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 0.8600 και δε μοιάζει διατεθειμένο να κινηθεί ανοδικά, τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Οι πωλητές έχουν πάρει τον έλεγχο και το ζεύγος δύσκολα θα ξεφύγει από τα τωρινά επίπεδα, τα οποία είναι τα χαμηλότερα από τα τέλη του 2022.

Οι πιέσεις προς το EUR/GBP

Το EUR/GBP βρέθηκε στα επίπεδα του 0.8590 και ξεκίνησε να δοκιμάζει τα επίπεδα αντίστασης στο 0.8600, αλλά προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να τα ξεπεράσει. Οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στο ζεύγος, με αποτέλεσμα οι πωλητές να έχουν πάρει τον έλεγχο.

Βασικό ρόλο στην πορεία του ζεύγους παίζει η απαισιοδοξία των αγορών. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δηλώνουν ότι οι παρεμβάσεις για τη μείωση του πληθωρισμού θα συνεχιστούν και ρίχνουν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά της αβεβαιότητας. Από την άλλη, απαισιοδοξία υπάρχει και για την αγγλική οικονομία, με πρόσφατες εκθέσεις να προβλέπουν δυσκολίες σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα και το διεθνές εμπόριο. Το EUR/GBP, λοιπόν, βρίσκεται στο κέντρο αυτής της αβεβαιότητας, με τους επενδυτές να μην είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τη μία ή την άλλη πλευρά. 

Οι προβλέψεις, τέλος, κάνουν λόγο για επιστροφή του ζεύγους στην πτωτική πορεία του, ειδικά αν υπάρξουν στοιχεία που θα προβληματίσουν για την πορεία του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.