Συνεχίζει να κινείται ανοδικά το EUR/USD

To EUR/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά στην αγορά του forex, αλλά το “καύσιμο” στην πορεία του δεν είναι τόσο τα κέρδη του ευρώ (ΕUR) όσο οι απώλειες του δολαρίου (USD). Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι κινήσεις του ζεύγους είναι περιορισμένες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κινείται ανοδικά, εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο αμερικανικό νόμισμα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών δεν έχουν δικαιολογήσει κάποια αποφασιστική πορεία (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) και το ζεύγος συνεχίζει να κινείται ανοδικά, όσο οι επενδυτές έχουν διάθεση να ρισκάρουν έστω και λίγο, με φόντο τις τραπεζικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Η πορεία του EUR/USD

Το EUR/USD βασίζεται αυτή τη στιγμή σε λιγότερο σημαντικές εξελίξεις, προκειμένου να κινηθεί, καθώς οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα έχουν κοπάσει και οι επενδυτές στρέφουν περισσότερο το βλέμμα τους στην Ευρώπη. Εκεί, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε άλλη μία αύξηση των επιτοκίων. Πρόκειται, όμως, για μικρή αύξηση, η οποία δεν τάραξε τα νερά και ήταν απόλυτα αναμενόμενη.

Έτσι, οι εξελίξεις συνεχίζουν να κρίνονται από τις διαθέσεις των επενδυτών, οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο USD. Πλέον, το EUR/USD κινείται στα επίπεδα του 1.0650, αλλά οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία του είναι αρκετά μικρές και θα παραμείνουν έτσι, τουλάχιστον όσο οι επενδυτές δεν έχουν αποφασίσει τι θα στηρίξουν.