Συνεχίζει να κινείται ανοδικά το EUR/USD

Εδώ και τέσσερις ημέρες, το EUR/USD έχει ξεφύγει από τα χαμηλά επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας και κινείται ανοδικά, εκμεταλλευόμενο τον δισταγμό για στήριξη προς το αμερικανικό δολάριο (USD). Η ισοτιμία του ζεύγους έχει πλέον ξεπεράσει το 1.1850 και κινείται προς το ψυχολογικό όριο του 1.1900, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία του ευρώ (EUR).

Οι επόμενες κινήσεις του EUR/USD, πάντως, θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές ανακοινώσεις που αναμένουν οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, πιστεύουν ότι η επιρροή των ανακοινώσεων θα έχει προσωρινό αντίκτυπο στην πορεία του ζεύγους.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του EUR/USD

Η άνοδος της ισοτιμίας του EUR/USD οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν στρέψει την πλάτη τους στο USD, εξαιτίας των πρόσφατων αρνητικών οικονομικών ανακοινώσεων. Οι ανακοινώσεις αυτές δείχνουν αύξηση του πληθωρισμού και οι περισσότεροι αναμένουν τα αποτελέσματα για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτών των ΗΠΑ, τα οποία ενδεχομένως επηρεάσουν αρνητικά τη μετέπειτα πορεία του νομίσματος.

Παράλληλα, όσοι έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο EUR αναμένουν μια σειρά από οικονομικές ανακοινώσεις από τη Γερμανία, αλλά και την επιρροή που θα έχει η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και κάποιες χώρες (όπως η Ισπανία και η Γαλλία) αποφάσισαν να επιβάλουν τοπικούς περιορισμούς, φρενάροντας για μια ακόμα φορά την ανάπτυξη της οικονομίας τους. Αυτός είναι και ο λόγος που το EUR/USD δεν έχει δει την ισοτιμία του να αυξάνεται ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ημέρες.