Συνεχίζει να κινείται πτωτικά η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζει να κινείται πτωτικά, ανανεώνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα της πορείας του. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του χρυσού βρίσκεται στα επίπεδα των $1.900 ανά ουγκιά και συνεχίζει να δοκιμάζει τα επίπεδα στήριξης, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται από το αμερικανικό δολάριο (USD).

Η πτώση της τιμής του χρυσού ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες, όταν η πτώση της ισοτιμίας του USD ώθησε τους επενδυτές σε επενδύσεις μεγαλύτερου ρίσκου. Ακόμα και όταν το USD επανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα, όμως, πολλοί επενδυτές απαρνήθηκαν τον χρυσό, προκειμένου να στηρίξουν το αμερικανικό νόμισμα.

Οι νέες πιέσεις προς την τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να κινείται πτωτικά και αυτή τη φορά υπεύθυνη είναι η ενίσχυση του USD. Το αμερικανικό νόμισμα εκμεταλλεύτηκε τις θετικές οικονομικές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ και ξεκίνησε να κινείται ανοδικά, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος από τα αντίπαλα νομίσματα, αλλά και τον χρυσό.

Η σημαντικότερη από αυτές τις ανακοινώσεις αφορούσε στον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), ο οποίος πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση μέσα στο 2023 στη διάρκεια του Αυγούστου. Παράλληλα, άλλες ανακοινώσεις επιτρέπουν στις αγορές και στους επενδυτές να ελπίζουν στη μείωση των πιέσεων που ασκεί ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία. Οι εξελίξεις αυτές δε θα μπορούσαν παρά να ενισχύσουν το USD, το οποίο έχει ξεκινήσει να κινείται ανοδικά και στερεί από αντιπάλους, όπως ο χρυσός, την ευκαιρία να εξασφαλίσουν κέρδη.