Συνεχίζει πτωτικά ο αμερικανικός δείκτης Nasdaq

Ο δείκτης Nasdaq συνεχίζει την πτωτική του πορεία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφού κλείνει σε χαμηλότερα επίπεδα για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Τη Δευτέρα, το Αμερικανικό Χρηματιστήριο παρουσίασε πτώση και παρέσυρε και κάποιες από τις μετοχές των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων εταιρειών, όπως το Facebook, η Google και άλλες.

Αναλυτικότερα, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,4% τη Δευτέρα. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη πτώση του δείκτη. Αντίστοιχα, και ο S&P 500, αλλά και ο Dow Jones σημείωσαν πτώση της τάξης του 0,6%. Μικρότερη ήταν, τέλος, η πτώση του S&P 600, η οποία δεν ξεπέρασε το 0,5%. Στα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, έπαιξε ρόλο και ο μικρός όγκος συναλλαγών, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω του καλοκαιριού.

Πτωτική πορεία και για τις μετοχές των κορυφαίων εταιρειών

Παρόμοια πορεία με αυτή του Nasdaq ακολούθησαν και οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η μετοχή του Facebook σημείωσε πτώση 2%, της Amazon πτώση 2%, του Netflix 6%, της Google (Alphabet) 1,8% και της Apple 0,5%. Σύντομα, όμως, η μετοχή της Apple αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη κινητικότητα, αφού η εταιρεία προετοιμάζεται για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2018.

Χαρακτηριστικό είναι, τέλος, ότι οι εταιρείες τεχνολογίας ήταν αυτές που πλήγηκαν περισσότερο από την πτώση του Nasdaq. Αντίθετα, οι εταιρείες πετρελαιοειδών και εξοπλισμού γραφείων παρουσίασαν μια μικρή άνοδο.