Συνεχίζει πτωτικά το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει την πτωτική πορεία του, φτάνοντας στα επίπεδα του 1.1190, και δεχόμενο νέες πιέσεις από τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Οι οικονομικές εξελίξεις των περασμένων ημερών έφεραν χθες το ζεύγος στα επίπεδα του 1.1120, όπου συνάντησε ικανοποιητική στήριξη. Ωστόσο, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δημιούργησαν ένα νέο είδος αβεβαιότητας, το οποίο ανάγκασε το EUR/USD να σπάσει το επίπεδο στήριξης και να κινηθεί ακόμη χαμηλότερα.

Οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex, όμως, δεν ανησυχούν προς το παρόν για περαιτέρω πτώση, καθώς εμφανίστηκε ένα νέο επίπεδο στήριξης στο 1.1180. Βέβαια, κανείς δε μπορεί να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει η συγκεκριμένη στήριξη. Τα οικονομικά νέα από την Ευρωζώνη δεν είναι καθόλου θετικά, καθώς οι δείκτες PMI που ανακοίνωσαν για τον βιομηχανικό τους τομέα η Γαλλία και η Γερμανία είναι χαμηλότεροι των προσδοκιών.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, τo EUR/USD δέχεται πτωτικές πιέσεις από κάθε μέτωπο, με αποτέλεσμα η πορεία του να μη μπορεί να επανέλθει προς το παρόν σε ανοδική τροχιά.