Συνεχίζει την άνοδό της η τιμή του χρυσού

Οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία έχουν αποτελέσει τον βασικό λόγο για τη συνεχόμενη άνοδο της τιμής του χρυσού, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα των $1.909 και δοκιμάζει νέα επίπεδα αντίστασης. Οι αγορές και οι επενδυτές εξακολουθούν να στηρίζουν το πολύτιμο μέταλλο, καθώς θεωρούν ότι η κλιμάκωση των εντάσεων αποτελεί θέμα χρόνου και δεν αποκλείεται να δούμε τον χρυσό να ξεπερνάει τα υψηλά επίπεδα οχταμήνου.

Ειδικά οι τελευταίες εξελίξεις, με τον Ρώσο Πρόεδρο να αναγνωρίζει τις αποσχισμένες ουκρανικές περιοχές, φέρνουν μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή, αλλά και στις αγορές. Από την πλευρά τους, οι επενδυτές στην αγορά του forex έχουν βρει στον χρυσό την ασφαλή επένδυση που μπορεί να τους αποφέρει κέρδη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πορεία του χρυσού

Λίγο μετά το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου, κατά το οποίο μεταξύ άλλων αναγνώρισε και τις αποσχισμένες περιοχές των φιλορώσων στην Ουκρανία, η τιμή του χρυσού σημείωσε νέα άνοδο. Αυτή τη στιγμή, το πολύτιμο μέταλλο δοκιμάζει το επίπεδο αντίστασης στα $1.909 και δεν αποκλείεται να το ξεπεράσει, ανοίγοντας το δρόμο για νέα αύξηση στην ισοτιμία του. Οι οικονομικοί αναλυτές, μάλιστα, προβλέπουν ότι, αν καταφέρει να ξεπεράσει τα υψηλά επίπεδα του οχταμήνου (στα $1.917), μπορεί να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά, ακόμα και στα $1.921.

Σε αντίθετη περίπτωση, η τιμή του χρυσού μπορεί να σημειώσει μείωση και να επιστρέψει στα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, κοντά στα $1.903.