Συνεχίζει την ανοδική πορεία της η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να κινείται ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα και πλέον βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα των $1.795 και δοκιμάζει νέα επίπεδα αντίστασης που μπορούν να το φέρουν πάνω από τα $1.780.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διάθεση των αγορών να αποφύγουν κάθε μορφή ρίσκου. Και οι επενδυτές στην αγορά του forex βασίζονται στο πολύτιμο μέταλλο, έχοντας αφήσει πίσω τους το παραδοσιακά ασφαλές αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο δέχεται αρκετές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Η ανοδική πορεία του χρυσού

Για μια ακόμα φορά, ο βασικός λόγος για την αύξηση της τιμής του χρυσού είναι οι φόβοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι φόβοι αυτοί ήταν περιορισμένοι μέχρι πριν μερικές ημέρες και οι επενδυτές στήριζαν κατά κύριο λόγο το USD, το οποίο θεωρείται μια ασφαλής επένδυση. Ωστόσο, πλέον οι φόβοι για μια παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική κρίση έχουν ενταθεί σε σημείο που το USD δε μπορεί να προσφέρει ασφάλεια.

Έτσι, η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί και συνεχίζει να κινείται ανοδικά τις τελευταίες πέντε ημέρες. Οι επενδυτές είναι απογοητευμένοι από την οικονομική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα της επίσκεψης Pelosi στην Ταϊβάν. Το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να φέρει μεγάλη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τα αποτελέσματα να επηρεάζουν και την παγκόσμια οικονομία.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, δείχνουν ότι η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει ανοδικά τις επόμενες ώρες, καθώς αγορές και επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο, κάτι που πάντα προσφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρυσός.