Συνεχίζει την ανοδική πορεία του το GBP/USD

Το GBP/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά στην αγορά του forex, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης. Το ζεύγος συνάντησε χθες αντίσταση στα επίπεδα του 1.3725, αλλά πλέον επέστρεψε στην ανοδική πορεία του, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD).

Σε αντίθεση με το USD, η αγγλική στερλίνα (GBP) έχει καταφέρει να ξεπεράσει ενδεχόμενες πιέσεις, που θα μπορούσαν να την επηρεάσουν, εξαιτίας της ιστορίας με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και κάποιων “χλιαρών” οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν.

Οι τελευταίες κινήσεις του GBP/USD

Πλέον, το GBP/USD βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα του 1.3750, έχοντας πραγματοποιήσει επιστροφή στην προηγούμενη ανοδική πορεία του. Το GBP ενισχύεται συνεχώς, παρά το γεγονός ότι οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Ηνωμένου Βασίλειου αποκαλύπτουν μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το αναμενόμενο. Ωστόσο, φαίνεται πως οι αγορές στέκονται στην ανάπτυξη αυτή, παρά τους μειωμένους ρυθμούς της.

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί αισιοδοξία με τους χειρισμούς του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς οι αρμόδιοι ενήργησαν άμεσα στο θέμα με τα εμβόλια της AstraZeneca και παρήγγειλαν ήδη 17 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna, προκειμένου να το αντικαταστήσουν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Στον αντίποδα, το USD δέχεται πιέσεις, εξαιτίας της εικόνας της αμερικανικής οικονομίας. Τις τελευταίες ώρες, η εικόνα στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ είναι αρνητική και η πτώση των δεικτών επηρεάζει το δολάριο.