Συνεχίζει την ανοδική πορεία το EUR/USD

To EUR/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα για τους τελευταίους οχτώ μήνες επίπεδα. Το ζεύγος νομισμάτων βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και η ισοτιμία του εκμεταλλεύεται την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου, προκειμένου να εξασφαλίσει περαιτέρω κέρδη.

Ήδη, το EUR/USD έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 1.1540 και συνεχίζει να κινείται ανοδικά, εκμεταλλευόμενο την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το δολάριο βρίσκεται υπό συνεχή πίεση, καθώς η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δε μοιάζει διατεθειμένη να δεσμευθεί για αύξηση των επιτοκίων στη χώρα (μια απόφαση που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το δολάριο έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του. Παράλληλα, μάλιστα, το ευρώ έχει αποκτήσει μια ανοδική ορμή, την οποία οφείλει στα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα που προέρχονται αυτές τις ημέρες από την Ευρώπη.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι το EUR/USD βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2015, οι οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανοδική πορεία του ζεύγους μπορεί να ανακοπεί σύντομα. Άλλωστε, η Ευρώπη θα έχει σύντομα να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, όπως το ενδεχόμενο του Brexit και η πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ισπανία.