Συνεχίζει την πτωτική πορεία του το Bitcoin

To Bitcoin βρίσκεται σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2021, καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει ήδη πέσει χαμηλότερα από το όριο των $30.000. Το συγκεκριμένο όριο είχε κριθεί σημαντικό από τους αναλυτές της αγοράς, οι οποίοι πίστευαν ότι, εφόσον ξεπεραστεί, τότε θα υπάρξει ελεύθερη πτώση της ισοτιμίας του κρυπτονομίσματος. Και, όπως φαίνεται, οι προβλέψεις αυτές δικαιώνονται.

Άλλωστε, οι πτώσεις της ισοτιμίας του Bitcoin είναι συνεχείς τις τελευταίες ημέρες και έχουν κοστίσει μεγάλο μερίδιο των κερδών των επενδυτών. Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία του κρυπτονομίσματος βρίσκεται στα επίπεδα των $26.118 και φαίνεται διατεθειμένη να μειωθεί κι άλλο.

Η ελεύθερη πτώση του Bitcoin

To Bitcoin βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά η ισοτιμία του δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα την περασμένη Πέμπτη, όταν έπεσε στα επίπεδα των $27.194. Η συγκεκριμένη πτώση άγγιξε το 12% της αξίας του και το έφερε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών. Τις επόμενες ημέρες, σημειώθηκαν κάποιες προσπάθειες επαναφοράς της τιμής του σε υψηλότερα επίπεδα, με βασικό σκοπό να βρεθεί ξανά πάνω από τα $30.000. Εκ των πραγμάτων, όμως, φαίνεται ότι αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν.

Άλλωστε, το Bitcoin συνέχισε να κινείται πτωτικά και σήμερα έχασε ακόμα ένα κομμάτι της αξίας του, καθώς παραμένει στα επίπεδα των $26.118. Οι οικονομικοί αναλυτές είχαν προβλέψει ότι, εφόσον ξεπεραστεί το όριο των $30.000, τότε η ελεύθερη πτώση του Bitcoin θα συναντήσει ελάχιστα επίπεδα αντίστασης και, προς το παρόν τουλάχιστον δικαιώνονται.

Οι επενδυτές, πάντως, συνεχίζουν να στηρίζουν το Bitcoin, παρά τους φόβους για έναν λεγόμενο “χειμώνα κρυπτονομισμάτων”, o οποίος θα παρασύρει την τιμή του σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Οι υποστηρικτές του Bitcoin θεωρούν ότι πρόκειται για μια ακόμα πτώση με υψηλή μεταβλητότητα, η οποία σύντομα θα αντικατασταθεί από μια αντίστοιχη αύξηση της ισοτιμίας του.