Συνεχίζει την πτωτική πορεία του το GBP/USD

Αν και είχε ξεκινήσει να κινείται ανοδικά τις προηγούμενες ώρες, το GBP/USD επέστρεψε σε πτωτική πορεία, εξαιτίας της απογοήτευσης των αγοραστών για τις εξελίξεις σχετικά με την Τράπεζα της Αγγλίας. Οι εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων πιθανότατα διαψεύδονται, το οποίο σημαίνει ότι το ζεύγος συνεχίζει να χάνει έδαφος.

Πλέον, το GBP/USD κινείται πτωτικά προς το 1.3650, αν και επιχείρησε στιγμιαία να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα. Το ζεύγος βρισκόταν αρχικά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, αλλά οι εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων το έφεραν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα. Η ανοδική πορεία, όμως, δεν διήρκεσε πολύ και το GBP/USD επέστρεψε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι λόγοι για την πίεση προς το GBP/USD

Ο βασικότερος λόγος για τις πιέσεις που δέχεται το GBP/USD τις τελευταίες ώρες σχετίζεται άμεσα με τον λόγο που έφερε το ζεύγος σε υψηλότερα επίπεδα. Πρόκειται για τις προσδοκίες των αγορών και των επενδυτών, σχετικά με τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας. Συγκεκριμένα, όσοι συναλλάσσονταν με GBP/USD εκτιμούσαν ότι η Τράπεζα θα μπορούσε να ανακοινώσει μια αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να αναλάβει δράση κατά των πρόσφατων οικονομικών προβλημάτων. Τελικά, όμως, κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες πιέσεις προς το GBP/USD.

Οι νέες εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων είναι περισσότερο απαισιόδοξες και θεωρούν απίθανο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση έως το τέλος του χρόνου, αλλά και κατά μόλις 55% πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του 2022. Παράλληλα, οι επενδυτές διστάζουν να στηρίξουν το GBP/USD, εξαιτίας των φόβων για τον πληθωρισμό και για τα προβλήματα που προκαλεί το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.