Συνεχίζει την πτωτική της πορεία η τιμή του χρυσού

Οι πιέσεις προς τον χρυσό συνεχίζουν να αυξάνονται, με αποτέλεσμα η τιμή του πολύτιμου μετάλλου να ακολουθεί πτωτική πορεία εδώ και δύο ημέρες. Η πτώση της τιμής του χρυσού στην αγορά του forex ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης, όταν έκλεισε με πτώση 1,26%, και συνεχίζεται και το πρωί της Παρασκευής.

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές, όμως, θεωρούν ότι η πτώση είναι προσωρινή και πως πολύ σύντομα ο χρυσός θα ανακάμψει, ξεπερνώντας τα εμπόδια που του βάζει το αμερικανικό δολάριο (USD).

Οι τελευταίες κινήσεις της τιμής του χρυσού

Το βράδυ της Πέμπτης φαινόταν ότι οι εξελίξεις λειτουργούν υπέρ του χρυσού. Το USD δεχόταν πιέσεις, ενώ παράλληλα σημειώθηκε και πτώση στους σημαντικότερους δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων. Ωστόσο, η τιμή του χρυσού δέχθηκε επίσης πιέσεις και μειώθηκε αρχικά στα επίπεδα του $1.966 και έπειτα του $1.946.

Το σημερινό άνοιγμα των αγορών δεν βελτίωσε την κατάσταση. Η τιμή του χρυσού δέχθηκε νέες πιέσεις και πλέον κινείται στα επίπεδα του $1.940. Όπως φαίνεται, όλες οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να ευνοήσουν την πορεία της τιμής του χρυσού δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού οι αγορές συνεχίζουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στο USD, παρά την πτώση της ισοτιμίας του.

Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα θα αντιστραφεί και πως η τιμή του χρυσού ετοιμάζεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξει η σημερινή ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ.