Συνεχίζει την πτώση της η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να κινείται πτωτικά και αυτή την εβδομάδα, καθώς η ζήτηση παραμένει χαμηλή και τα αποθεματικά αυξάνονται. Πριν μερικές ημέρες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τα αποθεματικά τους παραμένουν σταθερά για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που έφερε πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Εξαιτίας των πιέσεων αυτών, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να κινείται πτωτικά για μια ακόμα εβδομάδα. Η πτώση, μάλιστα, δεν είναι αμελητέα, αν τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη τιμή της προηγούμενης εβδομάδας.

Η συνεχόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου

Πριν μερικές ημέρες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παραγωγή 9,9 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, γεγονός που διατήρησε σταθερό τον αριθμό των αποθεματικών τους, στα 371,6 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί κι άλλο η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, το WTI σημείωσε πτώση 0,38% και βρίσκεται στα $76,05 ανά βαρέλι, ενώ το brent πτώση 1,06% και βρίσκεται στα $83,01 ανά βαρέλι. Η πτώση σε ημερήσια βάση δεν είναι τόσο μεγάλη. Αν συγκρίνουμε, όμως, τις τιμές αυτής της εβδομάδας με τις αντίστοιχες της προηγούμενης, βλέπουμε μείωση κατά $3 στην τιμή του WTI και κατά $2,50 στην τιμή του brent.