Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του EUR/USD

Παρά το γεγονός ότι το σημερινό οικονομικό ημερολόγιο είναι κατά πρώτο λόγο αφιερωμένο στις ΗΠΑ, λόγω σημαντικών ανακοινώσεων που αναμένονται, το αμερικανικό δολάριο (USD) δεν έχει καταφέρει να κερδίσει χαμένο έδαφος έναντι του ευρώ (EUR). Αυτό έχει ως συνέπεια το EUR/USD να συνεχίσει να κινείται ανοδικά και να ξεπερνά προηγούμενα υψηλά.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD κινείται πλέον πάνω από τα επίπεδα του 1.2480, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε πλησιάσει στα επίπεδα του 1.2500. Το ζεύγος εξασφάλισε νέα ορμή στις κινήσεις του στην αγορά του forex, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι σημερινές οικονομικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ, όσο σημαντικές κι αν είναι, δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά στην εικόνα της αμερικανικής οικονομίας.

Δεν αλλάζει πολλά η σημερινή ανακοίνωση των NFP

Αναλυτικότερα, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των NFP (Non-Farm Payrolls) των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της αγοράς, τα NFP θα αυξηθούν κατά 180.000, αλλά ο δείκτης ανεργίας θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, τα παραπάνω αποτελέσματα (εφόσον επιβεβαιωθούν) δε μοιάζουν ικανά να ανακόψουν την πτωτική πορεία του USD και την άνοδο του EUR/USD. Ακόμη κι αν τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, όμως, πολύ δύσκολα θα κερδίσει το USD κάποιο από το χαμένο έδαφος έναντι στο EUR.