Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση των κρυπτονομισμάτων

Τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin και το Ethereum, συνεχίζουν να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση τις τελευταίες ημέρες, σπάζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών στην αγορά του forex. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, άλλωστε, την καθιερωμένη πτώση της ισοτιμίας τους κατά το Νοέμβριο ακολουθούσε η επάνοδος του Δεκεμβρίου, φέτος η ισοτιμία τους συνεχίζει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και να δοκιμάζει συνεχώς νέα χαμηλά.

Ειδικά στην περίπτωση του Bitcoin, η πτώση φαίνεται να μην έχει τελειωμό εδώ και 6 μήνες. Αντίστοιχα, στην περίπτωση του Ripple, η πτώση της ισοτιμίας ξεπέρασε το 10% μέσα σε 24 ώρες.

Σταθερά πτωτική η πορεία των κρυπτονομισμάτων

Η πτώση της ισοτιμίας των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να δίνει ραντεβού κάθε χρόνο το Νοέμβριο. Συνήθως, όμως, πριν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα ανακάμπτουν. Αυτό δε φαίνεται να συμβαίνει φέτος, με αποτέλεσμα όσοι έχουν επενδύσει σε Bitcoin, Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα να βλέπουν τις απώλειες να συσσωρεύονται.

Το Bitcoin βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια ελεύθερη πτώση έξι μηνών, που το έχει φέρει από τα $13.800 στα $6.500. Αυτή τη στιγμή, το BTC/USD κινείται στα επίπεδα του $6.566 και πολύ πιθανόν να πέσει ακόμη περισσότερο, αφού δε φαίνεται κάποια αντιστροφή στην πορεία του. Το Ethereum, από την άλλη, έπεσε κάτω από το επίπεδο των $130 και πλέον πλησιάζει ολοταχώς προς το επόμενο επίπεδο στήριξης, στα $120.