Συνεχίζεται η πτώση στα αμερικανικά χρηματιστήρια

Η Wall Street αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του κορωναϊού τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι βασικοί δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων πραγματοποιούν συνεχώς βουτιές, σπάζοντας ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Και η χθεσινή Δευτέρα αποτέλεσε “Μαύρη Δευτέρα” για το Χρηματιστήριο, αφού οι βασικοί δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν σημαντική πτώση. Ο Nasdaq, μάλιστα, κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του!

Η πτώση των δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων ήρθε παρά την αιφνιδιαστική κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια στο 0%. Τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι δε μοιάζουν ικανά να αναστείλουν τα προβλήματα που προκαλεί ο κορωναϊός, όχι μόνο στην αμερικανική, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Οι επιδόσεις των δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Μεγάλη ήταν η πτώση του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 324,98 μονάδες (11,98%) και έκλεισε στις 2.386,13 μονάδες. Αντίστοιχα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 970,28 μονάδες (12,32%) και έκλεισε στις 6.904,59 μονάδες. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του Nasdaq.

Οι παραπάνω επιδόσεις δε μπορούν να αφήσουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και όσα απομένουν εξαλείφονται από τις νέες προβλέψεις της Goldman Sachs, η οποία τόνισε πως φοβάται ύφεση για την οικονομία των ΗΠΑ, με μείωση που θα κυμανθεί στο 5-7% μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.