Συνεχίζεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά και στο σημερινό άνοιγμα των αγορών, με τον μαύρο χρυσό να επηρεάζεται από την πορεία του αμερικανικού δολαρίου. Η τιμή του έχασε λίγο ακόμα έδαφος, αλλά η πτώση δεν ήταν τόσο μεγάλη, όσο εκείνες των προηγούμενων ημερών.

Η συγκεκριμένη πτώση, όμως, δείχνει ότι οι πιέσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν την τιμή του πετρελαίου, το οποίο έχει εμπλακεί σε μια σχέση με το USD που δεν το ευνοεί. Άλλωστε, όσο ανεβαίνει η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος τόσο αυξάνονται οι πιέσεις προς την τιμή του μαύρου χρυσού.

Η πορεία της τιμής του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου ξεκίνησε να κινείται πτωτικά σήμερα, ήδη από το άνοιγμα των ασιατικών αγορών. Και το brent και το WTI έχασαν λίγο ακόμα έδαφος, το οποίο όμως δεν μείωσε ιδιαίτερα τις τιμές τους. Συγκεκριμένα, το brent έπεσε στα $75,84 ανά βαρέλι (χάνοντας 2 σεντς), ενώ το WTI στα $71,76 ανά βαρέλι (χάνοντας 10 σεντς).

Η νέα αυτή πτώση δεν οφείλεται τόσο στις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών, που έχουν φέρει την προσφορά σε υψηλότερα επίπεδα από τη ζήτηση, αλλά στην πορεία του USD. Το αμερικανικό νόμισμα κέρδισε έδαφος έναντι των αντιπάλων του και, δεδομένου ότι η τιμή του πετρελαίου μετριέται σε δολάρια, το βαρέλι είναι πλέον ακριβότερο για τις αγορές εκτός των ΗΠΑ. Αυτή η εξέλιξη, λοιπόν, προκαλεί άλλη μία (αν και ιδιαίτερα μικρή) πτώση στη ζήτηση.

Το USD, πάντως, φαίνεται έτοιμο να διορθώσει την πορεία του στην αγορά του forex και πιθανόν μέσα στην ημέρα να χάσει κάποια από τα κέρδη των προηγούμενων ωρών. Σε αυτή την περίπτωση, ενδεχομένως η τιμή του πετρελαίου να κινηθεί ελαφρώς ανοδικά.