Συνεχίζεται η πτώση του Dow Jones εξαιτίας των φόβων για πανδημία

Τα χρηματιστήρια σε όλον τον κόσμο έχουν ακολουθήσει πλέον το παράδειγμα των ασιατικών δεικτών και κινούνται πτωτικά, με σημαντικές απώλειες, εξαιτίας των φόβων για ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωναϊού. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του αμερικανικού δείκτη Dow Jones, ο οποίος το προηγούμενο τριήμερο απώλεσε μεγάλα κέρδη.

Ο Dow Jones ακολούθησε πτωτική πορεία από τη στιγμή που ο ιός εξαπλώθηκε χωρίς έλεγχο και στον υπόλοιπο κόσμο και μέσα στο διήμερο Δευτέρας-Τρίτης έχασε συνολικά 1.910 μονάδες!

Η πορεία του Dow Jones το προηγούμενο τριήμερο

Η Δευτέρα και η Τρίτη αποτέλεσαν τις χειρότερες ημέρες των τελευταίων ετών για τον Dow Jones, αφού οι συνολικές απώλειες άγγιξαν το 8,4% και τις 1.910 μονάδες! Πρόκειται για ένα αρνητικό ρεκόρ για τον αμερικανικό δείκτη, το οποίο ακολούθησαν και άλλοι, όπως ο S&P 500, ο οποίος έχασε 810 δις δολάρια την Δευτέρα και 927 δις δολάρια την Τρίτη.

Ωστόσο, την Τετάρτη, η εικόνα φάνηκε αρχικά να αντιστρέφεται. Ο Dow Jones επανήλθε σε τροχιά ανόδου τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα, ωστόσο, η θετική πορεία δεν συνεχίστηκε και ο δείκτης έχασε ξανά τα κέρδη του και συνέχισε πτωτικά, παρουσιάζοντας απώλειες 123 μονάδων, στο 0,45%. Ο δείκτης, τέλος έκλεισε στις 26.957,59 μονάδες.

Η αρνητική πορεία του Dow Jones, αλλά και των υπόλοιπων δεικτών χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο οφείλεται στους ανανεωμένους φόβους για την επέκταση του κορωναϊού. Η αισιοδοξία για την σταθεροποίηση της κρίσης στην Κίνα αντικαταστάθηκε από νέο πανικό, μετά την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού σε χώρες όπως το Ιράν και η Ιταλία.