Συνεχίζεται η πτώση του EUR/USD

Εν όψει των αποτελεσμάτων της διήμερης συνεδρίασης των στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το ευρώ (EUR) έχει χάσει ακόμη περισσότερο έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD), με αποτέλεσμα η ισοτιμία του EUR/USD να συνεχίζει να κινείται πτωτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, χθες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΕΚΤ, το EUR/USD προσπάθησε αρχικά να εξασφαλίσει κάποια κέρδη, αλλά τελικά απέτυχε και υποχώρησε στις πιέσεις. Αρχικά, το ζεύγος ανέβηκε από το 1.0971 στο 1.1000 και έπειτα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο στο 1.1005. Σύντομα, όμως, το ανανεωμένο ενδιαφέρον των πωλητών το έφερε σε πτωτική πορεία και το έριξε στα επίπεδα του 1.0955. Σήμερα, το ζεύγος παραμένει στα ίδια επίπεδα, αφού δεν έχει κατορθώσει να επανέλθει πάνω από τα επίπεδα του 1.1000 και βρίσκεται ακόμη χαμηλότερα, κοντά σε αυτά του 1.0970.

Πλέον, όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex απλά κάνουν υπομονή έως ότου ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ και γίνουν γνωστές οι αποφάσεις των στελεχών, σχετικά με τα επιτόκια και άλλες πτυχές της οικονομίας. Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές δεν αναμένουν σημαντικές ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα η επιστροφή του EUR/USD σε υψηλότερα επίπεδα να φαντάζει απίθανη.