Συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς το ράλι ανόδου του Bitcoin

Το Bitcoin συνεχίζει να κινείται ανοδικά τις τελευταίες ημέρες και ήδη έχει προσπεράσει με άνεση μια σειρά από ρεκόρ, αφού το όριο των $20.000 δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει την πορεία του. Σήμερα, το κρυπτονόμισμα έχει ξεπεράσει και ρεκόρ των $28.000, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας του.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή, το Bitcoin άγγιξε την ισοτιμία των $28.365, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του, πριν υποχωρήσει ελαφρώς. Παρά την υποχώρηση αυτή, όμως, πολλοί προβλέπουν ότι το Bitcoin θα καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα και τα όρια των $30.000.

Αισιοδοξία και προειδοποιήσεις για το Bitcoin

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η ανοδική πορεία του Bitcoin θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και πως το κρυπτονόμισμα θα αναρριχηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα έως το τέλος του 2020. Άλλοι πιστεύουν ότι έχει έρθει η στιγμή μια μικρή οπισθοχώρηση της τιμής του, αλλά πως αυτή δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 10-15%.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι η ανοδική πορεία του Bitcoin θα φτάσει σύντομα στο όριό της και η μεγάλη αύξηση της τιμής του θα δώσει τη θέση της σε μια μεγάλη μείωση. Άλλωστε, η υψηλή μεταβλητότητα του Bitcoin είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του και αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη αύξηση μπορεί να δώσει εύκολα τη θέση της σε μια μεγάλη πτώση. Πολλοί αναλυτές, άλλωστε, υπενθυμίζουν παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν και τονίζουν ότι το ράλι ανόδου του Bitcoin μπορεί να καταλήξει σε μια μεγάλη φούσκα, με σημαντικές οικονομικές απώλειες για όσους εμπιστεύονται το κρυπτονόμισμα.