Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, εξαιτίας της μικρής ζήτησης. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το αποθεματικό τους συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ παράλληλα και οι χώρες του ΟΠΕΚ+ παραμένουν πιστές στα σχέδιά τους, χωρίς να μειώνουν την παραγωγή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να συνεχίζει να παρουσιάζει πτωτική τάση. Μετά και την τελευταία ανακοίνωση των αμερικανικών Αρχών για αύξηση του αποθεματικού, η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά $3 ανά βαρέλι.

Οι νέες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες ότι τα αποθεματικά τους σημείωσαν νέα αύξηση και έχουν πλέον φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2021. Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μειωμένη ζήτηση, η οποία προκαλεί παράλληλα και μείωση της τιμής του μαύρου χρυσού.

Συγκεκριμένα, στο άκουσμα της είδησης, η τιμή του brent μειώθηκε κατά 3,1% και κατέληξε στα $82,84 ανά βαρέλι, ενώ ακριβώς την ίδια μείωση σημείωσε και η τιμή του WTI, η οποία κατέληξε στα $76,41 ανά βαρέλι.

Και εκτός των ΗΠΑ, όμως, η εικόνα παραμένει αρνητική για την τιμή του πετρελαίου. Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συνεχίζουν να παράγουν στους ίδιους συμφωνημένους ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση παραμένει μειωμένη. Οι επικεφαλής θεωρούν ότι η ζήτηση θα αυξηθεί πολύ σύντομα, τώρα που η Κίνα έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, μετά την ανάκληση των μέτρων για την πανδημία, αλλά προς το παρόν η πρακτική που ακολουθούν προκαλεί πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού.