Συνεχίζονται τα σκαμπανεβάσματα για το GBP/USD

Τις τελευταίες ημέρες, το GBP/USD κινείται με σκαμπανεβάσματα στην αγορά του forex, κυρίως λόγω των συνεχών εναλλαγών στη στάση των αγορών απέναντι στην αγγλική στερλίνα (GBP) και στο αμερικανικό δολάριο (USD). Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις προσφέρουν νέα ώθηση στο USD, ενώ αντίθετα, η αβεβαιότητα για τις προθέσεις του Boris Johnson σχετικά με το Brexit προκαλούν πιέσεις στο GBP.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το άνοιγμα της Δευτέρας ήταν αρνητικό για την ισοτιμία του GBP/USD. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πέσει κάτω από το επίπεδο του 1.2300 και να κινηθεί κάτω από το 1.2250. Σήμερα, όμως, η εικόνα αυτή αναστράφηκε και το ζεύγος κινείται ανοδικά, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 1.2240.

Πού θα καταλήξει η εμπιστοσύνη των αγορών;

Οι διακυμάνσεις και τα σκαμπανεβάσματα στην ισοτιμία του GBP/USD οφείλονται στις πολιτικές εξελίξεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι οποίες εμπνέουν ή όχι την εμπιστοσύνη των αγορών στα δύο νομίσματα. Τη Δευτέρα, για παράδειγμα, τα νέα από το μέτωπο του οικονομικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα ενέπνευσαν εμπιστοσύνη στο USD και έφεραν την άνοδο της ισοτιμίας του. Αντίθετα, σήμερα, οι ηγέτες της βρετανικής αντιπολίτευσης θα συναντηθούν, με σκοπό να συντονιστούν απέναντι σε ένα σκληρό Brexit (το οποίο φαίνεται να αποτελεί επιθυμία του πρωθυπουργού Boris Johnson).

Οι εξελίξεις και στα δύο μέτωπα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με το GBP/USD να φαίνεται άμεσα συνδεδεμένο με τα πολιτικά δελτία Τύπου, που επηρεάζουν τις προθέσεις της αγοράς.