Σχεδόν ανεπηρέαστη η μετοχή της Google από το πρόστιμο της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. αποφάσισε χθες να επιβάλει ένα πρόστιμο ρεκόρ στη Google, εξαιτίας αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιεί στο λογισμικό Android, αλλά η πορεία της μετοχής της φάνηκε σχεδόν ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις. Ο ηλεκτρονικός κολοσσός καλείται να πληρώσει το ποσό ρεκόρ των 4,3 δις (και σε αυτό προτίθενται και άλλα πρόστιμα), αλλά η πορεία της μετοχής της στο χρηματιστήριο δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου!

Συγκεκριμένα, παρόλο που υπήρχαν φήμες για το ύψος του προστίμου από το πρωί της Τετάρτης, οι επενδυτές δεν γύρισαν την πλάτη τους στη μετοχή της Google, με αποτέλεσμα η πτώση να μην ξεπεράσει το 0,2%. Και όταν ήρθε η ώρα του κλεισίματος των αγορών, παρέμεινε σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα του αναμενόμενου, στο $1195.88.

Ανθεκτική η μετοχή της Google

Πιθανότατα, οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που θα είχε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόστιμο ρεκόρ θα έβλεπε την μετοχή της να κατρακυλά στα χρηματιστήρια. Η Google, όμως, ξεπέρασε τον συγκεκριμένο σκόπελο, όπως είναι διατεθειμένη να ξεπεράσει και αυτόν που φέρνει μπροστά της το πρόστιμο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρεία κολοσσός, άλλωστε, έχει στη διάθεσή της το κεφάλαιο που απαιτείται για να πληρώσει το πρόστιμο και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην εξόφλησή του, με μόνη εξαίρεση τη μείωση των αποθεματικών της.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που φέρνει αισιοδοξία στις αγορές και στους επενδυτές που εξακολουθούν να της δείχνουν εμπιστοσύνη.