Τέταρτη ημέρα πτώσης για την τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin είχε καταφέρει στις αρχές του μήνα να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του (στα $68.950), αλλά τις τελευταίες ημέρες η τιμή του βρίσκεται σε πτώση. Ειδικά τις τέσσερις τελευταίες, η πτώση στην τιμή του Bitcoin είναι συνεχής, φέρνοντάς το στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Αναλυτικότερα, πριν τέσσερις ημέρες, το Bitcoin είδε την τιμή του να πέφτει κάτω από τα επίπεδα των $60.000. Το επόμενο επίπεδο αντίστασης εμφανίστηκε προσωρινά στα $59.190, αλλά σύντομα ξεπεράστηκε και αυτό, με την τιμή να βρίσκεται στο κλείσιμο της Τετάρτης στα $59.000. Το πρωί της Πέμπτης, πάντως, ξεκίνησαν κάποιες προσπάθειες για άνοδο της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Σε χαμηλότερα επίπεδα οι κινήσεις της τιμής του Bitcoin

Το Bitcoin απομακρύνθηκε από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας από τα υψηλά σημεία και πλέον κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των $60.000 και αρκετά χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του. Οι λόγοι που το κρυπτονόμισμα δέχεται πιέσεις σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις εξελίξεις στις δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου: την αμερικανική και την κινεζική.

Στην πρώτη περίπτωση, ο παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την πορεία του Bitcoin είναι η φορολόγηση, ενώ στη δεύτερη, οι οικονομικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, κάποιοι αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η πτώση της τιμής του Bitcoin είναι αναμενόμενη, προκειμένου να υπάρξουν νέοι αγοραστές (σε χαμηλότερη τιμή) και να πραγματοποιηθεί στο μέλλον ένα νέο άλμα προς υψηλότερα επίπεδα. Τα πρώτα ψήγματα ανάκαμψης, πάντως, έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το πρωί της Πέμπτης και οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.