Τα ενδεχόμενα της σημερινής πορείας του GBP/USD

Το GBP/USD τηρεί αυτές τις ώρες στάσης αναμονής, καθώς επενδυτές και αγορές περιμένουν την ανακοίνωση του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αναμένεται σήμερα. Το ζεύγος νομισμάτων έχει ήδη επωφεληθεί από κάποιες διορθωτικές κινήσεις και έχει αυξήσει την ισοτιμία του στα επίπεδα του 1.3976. Πλέον, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, σχετικά σταθερό, και οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex περιμένουν να δουν αν το βρετανικό ΑΕΠ θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες τους.

Οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του περασμένου Ιανουαρίου. Αν οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιωθούν, η αντίδραση του GBP/USD θα είναι μάλλον χλιαρή – άλλωστε, το ζεύγος βρίσκεται εν μέσω διορθωτικής πορείας, με τον φόβο του Brexit να έχει προς το παρόν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αν, όμως, οι προβλέψεις διαψευσθούν, η επίδραση που θα έχει η ανακοίνωση στο ζεύγος θα είναι σημαντική.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της ανακοίνωσης είναι πιο θετικά από τις προβλέψεις, το GBP αναμένεται να ενισχυθεί έναντι του USD και να επηρεάσει θετικά την ισοτιμία του ζεύγους – βασιζόμενο και στην εξασθένηση των φόβων για Brexit. Αν, από την άλλη, τα αποτελέσματα είναι πιο αρνητικά από τις προβλέψεις, οι διορθωτικές κινήσεις των τελευταίων ωρών θα αποδειχθούν μάταιες και το ζεύγος θα πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα.