Τα επίπεδα άνω του 1.1550 δοκιμάζει το GBP/USD

Το GBP/USD βρίσκεται σε συγκρατημένη άνοδο τις τελευταίες ώρες, μετά από ένα άλμα που πραγματοποίησε κοντά στα επίπεδα του 1.1550. Έχοντας ξεπεράσει το συγκεκριμένο επίπεδο αντίστασης, το ζεύγος υπαναχώρησε και δοκιμάζει ξανά τις προοπτικές του, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία που δείχνει το αμερικανικό δολάριο (USD).

Οι αγορές και οι επενδυτές βασίζονται στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι εξελίξεις στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, την αμερικανική και την κινεζική, και ενισχύουν την πορεία της αγγλικής στερλίνας (GBP), ποντάροντας στην αισιοδοξία που φέρνει ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι κινήσεις του GBP/USD τις τελευταίες ώρες

Μετά από ένα άλμα που πραγματοποίησε, η ισοτιμία του GBP/USD κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα του 1.1550, αλλά σύντομα αναγκάστηκε σε πτώση, που το έφερε λίγο πιο χαμηλά, κοντά στο 1.1520. Πλέον, το ζεύγος παραμένει στα ίδια επίπεδα και επιχειρεί συνεχώς νέες αυξήσεις στην ισοτιμία του, δοκιμάζοντας για μια ακόμα φορά το επίπεδο αντίστασης στο 1.1550.

Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι και στηρίζουν το GBP έναντι του USD, βασιζόμενοι κατά κύριο λόγο στην αισιοδοξία που έχει φέρει ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rushi Sunak. Βέβαια, οι επενδυτές γνωρίζουν καλά ότι η αισιοδοξία αυτή μπορεί να αποδειχθεί προσωρινή, αλλά προς το παρόν έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να στηρίζουν το GBP. Άλλωστε, το USD έχει να αντιμετωπίσει πιέσεις αυτή τη στιγμή, μετά τα αποτελέσματα που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία έχει συρρικνωθεί κι άλλο, ενώ και τα οικονομικά αποτελέσματα που έρχονται από την Κίνα και δείχνουν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής προκαλούν αβεβαιότητα στις αγορές, την οποία εκμεταλλεύονται όσοι στηρίζουν το GBP/USD.